Historia
Hur jag gjort och gör

 

 

Mina Terapier

 

Till och börja med skall sägas att jag har mest gått på en känsla när jag valt terapier.

Jag kan aldrig säga åt någon att det här är bra för dig eller du borde göra det här.

Det är upp till varje person att välja sin egen väg.

 

Jag valde en Psykolog och Andningspedagog för att det rörde vid en mycket djup känsla hos mig att det här var bra för mig. Efter 5 år så kastade hon ut mig att stå på egna ben.

Jag har provat Healing fascinerande med energier som jag mådde bra av.

Jag har gått i samtal med en Psykiatriker av och till i många år vi har provat hypnos och på senare år har vi använt oss av EMDR.  Ögonrörelseterapi som har varit oerhört bra mot traumatiska upplevelser till exempel en trafikolycka som jag var med om och sluta röka.

Jag har också underhålligt min kropps behov av beröring med Rosenterapi Taktilstimulerande terapi Aromaterapi Ansiktszonterapi och Detox fotbad.

Jag har i många år lärt mig avslappning och målbildsträning med olika inspelade band på senare år har det blivit cd och då har en uppsjö av avslappningar i olika former från prat till musik och träning.

Näckrosdammen en djuptavslappning. Mindfulness att vara närvarande i nuet.

Annars är det hantverk som har gjort ett stort intryck i mitt liv att ha något att sätta händerna i att vila hjärnan Jag har lärt mig otroligt mycket under åren mycket som jag aldrig trott mig om. Det har visat sig att när mina tankar inte är ockuperade av en strid ström av ångestladdade tankar så finns det mycket rum för lärande.  

Nu är det så att jag har lärt mig mycket mer om sambandet mellan den psykiska och fysiska hälsan. Under tiden som jag mått dåligt har ingen tanke funnits på den fysiska hälsan den har kommit efterhand så jag fick börja söka när jag drabbades av smärtsamma och kliande utslag på händer och olika delar på kroppen. Det visade sig att jag led av kemisk allergi som i grund och botten var mjölkprotein intolerans som nu förändrat hela min kost och fått mig att gå utbildningar i naturmedicin.

Jag har även fått skador av den rökning som för mig var det enda som kunde hålla ner mina känslor när dom hotade att svämma över.

Från början trodde alla att det var allergier från djur pollen o.s.v.  men det har visat sig att det var mjölken som var den största boven och när jag olyckligtvis får i mig mjölk så får jag astmaliknande besvär och svårt att andas. Och det gäller även andra kemiska produkter som parfymer färgämnen konserveringämnen smakämnen o.s.v

Jag har därför gått igenom olika kroppsrenande terapier lärt mig se tecken på kroppen som visar brister på vitaminer och mineraler och överansträngda organ.

Min tandhälsa har också blivit lidande på grund av spänningar i käkarna och rökning på grunda av den sociala fobin och tandläkarskräck .

Idag gör jag mitt bästa för min kropp och mina tänder äter vitaminer och mineraler och kostillskott och är helt mjölkfri.

Vad jag vet idag är att obalanser i kroppen kan i sig förstärka den psykiska hälsan negativt så det är lika viktigt att ta hand om den fysiska hälsan som den psykiska så min kropp mår efter omständigheterna väldigt bra trots allt och det är jag oerhört tacksam för
Kram och lev väl med hela dig

    


 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

25.01 | 09:50

Tack Inger för din berättelse på den här sidan. Att läsa och reflektera din text ger mig möjlighet att ännu bättre försöka förstå medmänniskor i min närhet.

...
30.07 | 01:08

Mysigt!
Hälsningar
Maj-Lis

...
05.07 | 14:36

Kul! Syrran!

...
22.11 | 01:13

Det är lustigt hur livet ter sig

...
Du gillar den här sidan