Ingers Inre Trädgård
En bild från min trädgård
Välkommen


Hej och Hjärligt välkomma
 till min hemsida

Här kan du följa med på en del i min resa i den inre värld som skapats under många år men först en presentation

Ingers Inre Trädgård.

 

 

Det har nu gått 22 år sen jag fick diagnosen Borderline 22 år av sökande efter orsaken till min oerhörda rädsla som format mitt liv

Handlar om en inre upprättelse lika fantastisk som den yttre trädgården som med sin artrikedom förtjusar vår syn och sinne så är vårt inre lika färgstark och fyllt av rikedomar om vi vill se vilka vi är och vilka vi är formade till.
Jag har få minesbilder av min barndom därmot har jag haft mycket starka känslomässiga erfarenheter att som liten känna mig kluven en person utanpå och en annan på insidan och om det var det som fck mina klasskamrater att mobba mig.
Jag saknade någon slags social kompetens som dom
reagerade på  Jag gick ofta åt sidan eller gömde mig på raster för att komma undan kamraters hånfullhet och hårda knuffar

Att min far sen använde mig som objekt för sina sexuella böjelser blev en resa där jag som barn tvingades använda alla resurser för att klara av att överleva.

Att bli född som ett oönskat barn ger rent känslomässigt en känsla av övergivenhet som i sin tur leder till skam, skammen att finnas till så föds skulden för att man blir den som är skyldig till allt som händer. Att jag sen blev dumförklarad för jag hade svårt att lära mig saker blev ännu något som jag skulle känna mig skyldig för.

Övergiven skamfylld och skyldig började jag min resa för att bli vuxen en resa som ständigt fylldes på med skam övergivenhet och skuld allt som hände mobbing övergrepp kränkningar blev min upplevelsevärld.

En värld som blev allt svårare att leva i men jag hade inga andra resurser och jag följde min biologiska klocka och min mammas mönster med man barn och så går åren.

Jag var 35 år när min upplevelsevärld kraschade och alla mina känslomässiga upplevelser visade sig i all sin kraft och försatte mig i en djup depression.

Jag visste inte varför eller varför det hände det blev en djup handlingsförlamning på existentiell nivå där det handlade om att bara försöka överleva.

Det här hände för 20 år sen och det har hänt mycket under den här tiden och främst dom sista 10 åren men mycket har handlat om självhjälp att studera hitta egenskaper bearbeta mönster och sist men inte minst det som genomsyrat hela återhämtningen är känslans intelligens.

Denna fantastiska egenskap som ställer till ett helvete men också en fantastisk känsla av glädje och lycka.

Det jag vill visa med min hemsida är att det finns alltid hopp om vi vill se våra egna beteenden och mönster. Jag kan se det som ett genomslag i min återhämtning att mina skuldkänslor också gett mig resurser att ta itu med mig själv och bearbeta mina problem.

Idag kan jag se det som en skyldighet att ha ett gott beteende både till mig själv och min omgivning. Också övergivenheten har gett mig resurser att se ensamheten som många bär på.

Rädsla för att vara dum ger mig kunskap om att vi är alla olika vi kan och är duktiga på olika saker och att vi alla gör så gott vi kan. Det är också en viktig kunskap att vi har ett rent samvete att fördomar kränkningar elakheter och sarkasmer i sig skapar illamående för om vi tittar lite djupare på saken så är vi alla människor med en levnadshistoria som format och gett alla sin upplevelsevärld. Att sen människor beter sig byråkratiskt elakt och förmätet med fördomar är deras lilla smalsinta värld och ingenting vi kan göra någonting åt vi kan bara förändra oss själva.

 

Allt som finns på den här hemsidan är mina empiriska upplevelser och erfarenheter och är min upplevelsevärld idag den är inte beständig det finns alltid något nytt att lära sig och pröva på.

Lev Väl

Inger

 


Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Marianne Tinge Ling | Svar 14.02.2011 18.58

Imponerande hemsida om en imponerande människa! "Inger inre trädgård" - fint och fantasieggande namn1 KRAM

Inger Eriksson 14.02.2011 19.20

Hej Marianne Tack för dina varma ord
Kram Inger

Inger Eriksson | Svar 01.04.2010 19.05

Hej Bodil Tack för dina fina ord jag önskar dig all lycka på vägen
Kram Inger

Bodil Wikman | Svar 01.04.2010 18.24

Det är en mycket berörande sajt du har. Vad roligt att du kommit så här långt. Jag själv jobbar med en långvarig utbrändhet, har nyligen hittat mitt inre barn.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

25.01 | 09:50

Tack Inger för din berättelse på den här sidan. Att läsa och reflektera din text ger mig möjlighet att ännu bättre försöka förstå medmänniskor i min närhet.

...
30.07 | 01:08

Mysigt!
Hälsningar
Maj-Lis

...
05.07 | 14:36

Kul! Syrran!

...
22.11 | 01:13

Det är lustigt hur livet ter sig

...
Du gillar den här sidan